Poruchy spánku vyžadují komplexní přístup od prevence, kvalitní diagnostiky, přes moderní léčebné metody až po sledování efektu terapie a konzultace s odborníky. Proto naše společnost investovala do unikátního vybavení a vytvořila tak spolu se skupinou odborníků lázeňského hotelu Nivamare specifický pobyt SPÁNKOVÝ BALANC, který v sobě propojuje monitoring spánku, světelnou terapii a regenerační procedury. V rámci pobytu optimalizujeme Vaši světelnou hygienu, která zásadně ovlivní Váš spánek a zároveň přispěje k lepšímu zdraví.

OCENĚNÝ POBYT

Tento unikátní pobyt získal ocenění za inovace evropského formátu. Stalo se tomu tak v říjnu 2023 během ESPA Innovation Awards na Evropském lázeňském a balneologickém kongresu v Karlových Varech.

 Certifikát za inovativní lázeňský produkt

 

SPÁNKOVÝ BALANC

Pobyt začíná konzultací s lékařem, který na základě Vašeho aktuálního zdravotního stavu doporučí regenerační procedury v rámci balíčku, včetně stěžejní procedury – Fototerapie a v závěru pobytu také vyhodnotí výsledky monitoringu spánku. V rámci pobytu budete ubytovaní ve speciálních pokojích s unikátními senzorickými podložkami pro monitoring spánku. Podložky jsou nenápadné a neobtěžující, zachycují mikrovibrace, které vyhodnocují a monitorují srdeční i dechovou činnost klientů včetně nežádoucí významné aktivity během nočního klidu. To napomáhá k optimalizaci léčebného procesu a zároveň tvoří základ informací pro dlouhodobý komplexní přístup.

Důležitým doplňkem spánkových pokojů je unikátní biodynamické osvětlení pro synchronizaci cirkadiálního rytmu organismu a také červené brýle. Tyto brýle nepropouštějí modré ani zelené světlo, které narušuje přirozené fungování našich biologických hodin. Slouží pro zkvalitnění spánku i jako prevence a první pomoc při problémech se spánkem. Pomáhají tělu zachovat přirozenou hladinu melatoninu, která je pro kvalitní spánek nezbytná. Používají se asi 90 minut před spaním, což je optimální doba pro přípravu organismu na spánek.

K lepšímu zdraví a vitalitě přispěje specifická procedura – Fototerapie prokognitivním světlem s vysokou intenzitou. Mezi hlavní účinky této terapie patří posílení imunity a metabolických procesů, prevence sezónní deprese, zlepšení kognitivního výkonu mozku, podpora psychického a fyzického zdraví organismu a klidného spánku. Aktuálně se o vás v rámci programu postará také odbornice v oboru nespavosti - somnoložka, paní MUDr. Jana Kubelová.

POBYT ZAHRNUJE:

  • Ubytování na 5 a více nocí
  • Polopenze (možnost dokoupení plné penze)
  • Lékařská konzultace se somnologem
  • Monitoring spánku na senzorických podložkách, včetně vyhodnocení a doporučení na doma
  • Fototerapie plnospektrálním prokognitivním osvětlením
  • Konzultace s psychoterapeutem (v případě zájmu za doplatek)
  • Konzultace s nutričním terapeutem
  • Pohybové procedury: body & mind cvičení, relaxační cvičení, cvičení v bazénu…
  • Regenerační procedury (zábal, masáž, koupel, relaxační masážní křeslo...)
  • Vstup do dvoupodlažního wellness a saunového světa
  • Vstup do vnitřního a venkovního vyhřívaného bazénu (v sezóně)
  • Zapůjčení županu zdarma

CENA OD: 11. 200 KČ / 5 NOCÍ / OS.

REZERVOVAT POBYT

DOPORUČUJEME

Podívejte se na další naše edukační pobyty z nabídky HEALTH BALANCE a najděte s námi ROVNOVÁHU zdraví v hotelu NIVAMARE v Luhačovicích